Grafit Kabin

Programok

Közvetlen környék nyújtotta kirándulási lehetőségek

A túrázásokhoz remek lehetőséget kínál a ház melletti erdő, a közeli forrás, a Dunántúl egyik legmagasabb kilátója és a kilátóhoz vezető madárerdő tanösvény.

Grafit Kabin

Nagykanizsai Kilátó

A fémből és üvegből készült kilátó teljes magassága 48 méter, az alsó kilátószint 28 méteren, a felső 43 méter magasan van, mellyel az ország egyik legmagasabb kilátója. A felső szint 230 lépcsőfok leküzdésével érhető el. Éjszakai megvilágítását reflektorok és led fénysorok biztosítják. A torony megmászása nem kis bátorságot és izomerőt igényel, de a gyönyörű kilátás a tóra mindenképpen megéri.


Grafit Kabin

Madárerdő tanösvény

Az árnyas erdőben kanyargó 1400 méter hosszú madárerdő tanösvény információs táblákkal ismerteti a környékre jellemző madarak tulajdonságait, különleges szokásaikat, valamint a különböző madárfajoknak alkalmas odútípusok is megfigyelhetők. Milyen madarakkal találkozhattok a Zala megyei erdőkben? Pintyfélékkel, kéreglakó harkályokkal, csuszkákkal és fakuszokkal, varjúfélékkel, rigókkal, galambokkal, fecskékkel, sőt még gémekkel és gólyákkal is.


Grafit Kabin

Csónakázó-tó

A dombokkal körülölelt tó számtalan kirándulási és sportolási lehetőséget biztosít az ide látogatóknak: csónakázás, vízibiciklizés, horgászat. A körülötte kiépített útnak köszönhetően körbebiciklizhető és körbefutható, illetve sétálható. A tekeréshez a kabin 2 fő részére kerékpárt is biztosít. A biciklizésen és a futáson kívül további szabadtéri edzési lehetőséget nyújt a tóparti fitness park. A fitness park mellett kialakított játszóteret a kisgyerekes családok biztosan élvezni fogják, a közvetlenül a tóparton elhelyezkedő büfé pedig télen-nyáron nyitva tart.


Egyéb programok

Grafit Kabin

Zalakarosi élményfürdő

Mindössze 14 km-re fekszik Zalakaros, Magyarország egyik legnépszerűbb fürdővárosa. „Ez az a hely, ahol a család minden tagja jól érzi magát, mindenki megtalálja a maga kedvenc programját és élvezheti a pancsolás örömeit! Az élményfürdőben nem csak beltéri, hanem télen is kellemes hőmérsékletű kültéri medence is várja az ide látogató vízkedvelőket.” https://zkf.hu/


Grafit Kabin

Pálos Vízimalom

A pálos vízi malom is látogatható, akár pálinka kóstolási lehetőséggel egybekötve. „A zalamerenyei felújított vízimalomban megismerheted az őrlés folyamatát, a malom és egy kicsit a Pálos rend történetét, szemben állhatsz az utolsó molnárokkal. Akár hallhatod a hengerszék zakatolását, a malomkő surlódását.” https://www.facebook.com/palosmalom


Grafit Kabin

Zobori élménypark

28 km-re található a kis-balatoni családi élménypark: hullámvasút, szabadesés torony, játszóházak, VR élmények és rengeteg kaland minden korosztálynak. https://zobori.hu/


Grafit Kabin

Vízitúra

Evezzetek együtt a festői szépségű Zala folyón! A félnapos túra során bárki megismerkedhet a vízi túrák csodálatos és magával ragadó világával. Leginkább azoknak ajánljuk, akik szeretnék összekötni a pihenést egy kis kalanddal. https://fodrosvizitura.hu/


Grafit Kabin

Kaszó Lombkorona sétány

Kaszó környezetében 4 tanösvény (Öregerdő Tanösvény, Fafaj- és vadismereti Tanösvény, Erdőkerülő Tanösvény és aLombkorona Tanösvény) is található, melyek mindegyike a környék növény- és állatvilágát, valamint az erdész és vadász munkáját hivatott bemutatni. A Lombkorona Tanösvény különleges módon, a lombok közt sétálva enged betekintést az erdőbe. A 9 m magas, 124 m hosszú ösvényen interaktív elemek teszik izgalmasabbá az élővilág megismerését.


Grafit Kabin

Nagybakónaki szurdok

A Nagykanizsa és Zalakaros közelében fekvő nagybakónaki Kőszikla-szurdok Zala megye legkülönlegesebb és leglátványosabb természeti látnivalója. A Zalai-dombság erózió vájta agyagos homokkőszorosa rövid, de kalandos, hamisítatlan létrás szurdok élményt ígér.