Grafit Kabin

ÁSZF és vendégtájékoztató

Grafit Kabin által végzett szálláshely-szolgáltatási tevékenység során a Vendég és a Szolgáltató viszonyát a jelen ÁSZF szabályozza. (Kivéve azon eseteket, amikor a felek között megkötésre kerülő külön szerződés másként rendelkezik.)

Szolgáltató

Neve: Grafit Kabin
Címe: 8800 Nagykanizsa Rizling út 2.
Honlap: grafitkabin.com
Elérhetősége: hello@grafitkabin.com
Szolgáltató üzemeltetője: dr. Szentes Szimonetta
Szolgáltató üzemeltetőjének székhelye: 1133 Budapest, Bessenyei utca 8-10.
Adószáma: 59588612-1-41
Telefonszáma: +36 30 947 7339

Szolgáltatás

A szolgáltató által nyújtott bármely szolgáltatás, illetve szolgáltatások összessége.

Vendég

Bármely természetes személy vagy önálló jogalanyisággal rendelkező szervezet, aki vagy amely a Szolgáltató által nyújtott szolgáltatásokat igénybe veszi. Vendég csak tizennyolcadik életévét betöltött, cselekvőképességében nem korlátozott személy, illetve tizennyolcadik életévét be nem töltött személy, aki tizennyolcadik életévét betöltött kísérővel érkezik.

A Vendég a foglalással (a szolgáltatás igénybevételével) elfogadja a felek kölcsönös jogait és kötelezettségeit szabályozó jelen ÁSZF-t. Kérjük, hogy csak akkor vegye igénybe szolgáltatásainkat, amennyiben jelen ÁSZF minden pontjával egyetért, és kötelező érvényűnek tekinti magára nézve. Az ÁSZF elfogadásával a Vendég elfogadja a kapcsolódó Adatvédelmi tájékoztatót.

Jelen ÁSZF hatálya kiterjed valamennyi a Szolgáltató által üzemeltetett honlapon és a külön e-mailben történő foglalásra, kivéve, ha felek ettől eltérően állapodnak meg, illetve, ha az egyedi szerződés az ÁSZF-hez képest kifejezetten ellentétes rendelkezést tartalmaz.

 A Szolgáltató jelen ÁSZF-et jogosult egyoldalúan módosítani, köteles azonban biztosítani, hogy a honlapján mindenkor a hatályos és érvényes ÁSZF elérhető legyen.

A foglalási feltételek, a fizetési lehetőségek és a lemondási feltételek

Kiemelten megtalálhatók a „foglalási és lemondási feltételek” menüpont alatt, mely az ÁSZF részét képezi.

Foglalási árak

A foglalási árak és azok tartalma a honlapon az „árak” menüpont alatt részletesen feltüntetésre kerültek. A megszabott árak minden esetben tartalmazzák a foglalás időpontjában érvényes, jogszabályban meghatározott idegenforgalmi adót. Az árak nem tartalmaznak transzferszolgáltatási díjat, a Kabinhoz történő oda- és visszautazás díját.

A Szolgáltató jogosult kedvezményeket és egyéb promóciós ajánlatokat hirdetni, amelynek feltételeit jogosult egyoldalúan megállapítani, illetve azt bármikor módosítani vagy visszavonni.

Az árait a Szolgáltató előzetes bejelentés nélkül bármikor szabadon megváltoztathatja, azzal, hogy a Vendég részére már megküldött árajánlat vonatkozásában 48 órán át tartó ajánlati kötöttség terheli. Az utalással megerősített és visszaigazolt foglalások ára utóbb nem változtatható (ez alól kivétel lehet a vendég által utóbb módosítani kívánt foglalási időpont esete, ha a kiválasztott új időpont más árazás alá esik).

Rendezvények lebonyolítására egyedi megállapodások vonatkoznak.

Érkezés és távozás feltételei

Kiemelten megtalálhatók a „foglalási és lemondási feltételek” menüpont alatt, mely az ÁSZF részét képezi. A Szolgáltató előzetes megállapodás alapján biztosíthatja a korábbi érkezést vagy a későbbi távozást a Vendég részére. Nagyobb mértékű rugalmasság igénylése esetében a korábbi vagy későbbi időpont kérése felár mellett lehetséges.

A megadott érkezési és elutazási időpontban a Szolgáltató képviselőjének személyes jelenléte biztosított.

A Vendég köteles a Kabint rendeltetésszerűen használni, ennek során köteles az alábbi házirend szabályait megtartani.

Házirend:

1. A Kabint olyan állapotban kell elhagyni, amilyenben az érkezéskor volt – rendben és sértetlenül.

Kabinunkat frissen kitakarítva és rendezetten adjuk át, ezért kérjük, hogy az itt tartózkodásuk alatt ügyeljenek a rendre és őrizzék meg a tisztaságot. Kérjük a szemetet szelektíven gyűjtsék. Távozáskor kérjük ne hagyjanak mosatlan edényt, valamint a hűtőt teljesen ürítsék ki. Ellenkező esetben (extrém takarítás szükségessége esetén) plusz takarítási díjat számítunk fel, melynek díja + 20.000,- Ft.

2. Babák és gyerekek

Kabinunk bababarát és szívesen látjuk a gyermekeket is, de kizárólag teljes szülői felügyelet mellett. (Gyermekek esetében kiemelt figyelmet kérünk a lépcsők, a létra, a galéria és a jakuzzi használata során. A gyermek kísérői és/vagy törvényes képviselői felelősséggel tartoznak a gyermek épségéért és az általa okozott károkért.)

Bababarát szálláshelyként – külön kérésre – vendégeink rendelkezésére áll utazóágy, kiskád, etetőszék. Tekintettel arra, hogy ezek nem képezik a Kabin állandó berendezési tárgyainak részét, kérjük a foglalást követően jelezzék felénk, ha igényt tartanak a használatukra. Jelzés esetén érkezésük időpontjára bekészítjük a megjelölt tárgyakat.

3. Háziállat

Tekintettel az épület kialakítására és az arra érzékeny vendégeinkre sajnos nem tudunk házi kedvencet fogadni

4. A Kabinban csak a bejelentett vendégek tartózkodhatnak

A vendégház belső és külső részébe szigorúan tilos beengedni olyan személyeket, akik nem bejelentett használói annak. Amennyiben a szállásadó észrevesz olyan személyeket, akik nincsenek regisztrálva vagy nincsenek bejelentve a foglalás során, akkor a szállásadónak teljes körű jogában áll lemondani a szállást minden vendég részére a foglalási díj megtartása mellett. (hasonlóan a határidőn túli lemondás esetéhez)

5. Dohányzási és tűzgyújtási feltételek

A teljes szálláshelyen tilos a dohányzás (a kabinban és annak fából készült teraszán is), melynek megszegése esetén a Szolgáltató jogosult a foglalási díj megtartása mellett a további szolgáltatás-nyújtást megtagadni és 100.000,- Ft kötbért követelni.

Kérjük az udvaron történő dohányzás esetén is használjanak hamutálcát, valamint a Kabin biztonsága érdekében cigarettacsikket eldobni szigorúan tilos! A fenti szabályok megszegésével okozott esetleges károkat a Vendég köteles megfizetni. 

A teljes szálláshelyen tilos a nyílt láng (pl. gyertya gyújtás) használata.

Tűzgyújtásra kizárólag az arra kijelölt kerti sütögető helyen van lehetőség, melynek használata után kérjük a tüzet eloltani szíveskedjenek.

6. Eszközhasználat

A szálláshelyről, illetve a helységekből bármit, így bútorokat, berendezési tárgyakat kivinni, áthelyezni nem megengedett. Így különösen, de nem kizárólagosan nem megengedett beltéri bútorok, ágytakarók, párnák teraszon történő használata. (A teraszon a kifejezetten erre a célra kihelyezett kültéri bútorok és párnák használhatók.)

A megszokott utazási szükségletek közé nem tartozó eszközök használata kizárólag a Szolgáltató előzetes hozzájárulása alapján lehetséges. Elektromos áramot kizárólag háztartási céllal lehet igénybe venni (telefontöltőn, laptopon kívül minden idegen elektromos eszköz használata tilos, illetve kizárólag előzetes egyeztetés és jóváhagyás után használható). A Vendég által behozott elektromos berendezésekért, az azok okozta károkért a Vendég a felelős.

Tilos pirotechnikai eszközök használata a szálláshely teljes területén, valamint a kapcsolódó utca szakaszán.

A Szolgáltató két személy részére kerékpárt biztosít április 1. és október 31. között. A Szolgáltató által biztosított kerékpárt a Vendég köteles rendeltetésszerűen használni, a rendeltetésellenes használatból eredő minden kárért a Vendég felel. A Vendég a kerékpár használatával kijelenti, hogy a használat szabályait ismeri, használatára képes / egészségi állapota nem gátolja annak használatában. A Vendég a kerékpárokat kizárólag saját felelősségére és kockázatára használhatja. A Vendég köteles a kerékpárt a megbeszélt időpontban, tiszta állapotban tartozékaival együtt visszaadni. Ha a kerékpár visszaadása a Vendégnek felróható okból meghiúsul, vagy a visszaadáskor a kerékpár használhatatlan állapotban van, a Vendég köteles a kerékpár teljes értékét megtéríteni a Szolgáltatónak.

A Kabin rendelkezik TV készülékkel és a műholdas szolgáltatásokon túl saját Netflix és HBO Max hozzáférést is biztosít.

Egyéb eszközök igénylése:

Vasaló és vasalóállvány, varrókészlet, cipőápoló eszközök, továbbá esernyő a szálláshelyen közvetlenül nem állnak rendelkezésre, de előzetes kérés esetén bekészítésre kerülnek.  

7. Jakuzzi

A jakuzzit mindenki csak saját felelősségére használhatja. A jakuzziba ételt, italt, üveget, üvegpoharat bevinni is szigorúan tilos.
A jakuzzi vizébe nem tehető sampon, tusfürdő, habfürdő, fürdősó, illóolaj vagy illatos fürdőgolyó sem. A fentiek a kémiai anyaguk és az apró szemcsék miatt károsíthatják a hidromasszázs rendszer szerkezetét.
A jakuzzi használata előtt az alapos tusolás kötelező, ezzel is csökkentve a fenti idegen anyagok, egyéb szennyeződések bekerülését a jakuzzi vízterébe.
A jakuzziban csak tiszta fürdőruhában szabad tartózkodni. A jakuzziban egyszerre max. 2 fő tartózkodhat.
Ha a jakuzzi használaton kívül van, a biztonsági thermo tetőt mindig helyezzék vissza és a hőmérsékletet is vegyék le legalább 35 fokra.

Gyermekek esetében szabályok a jakuzzi használatára:
A jakuzzi a medencékkel ellentétben nem fürdésre, hanem melegvízes lazításra, masszázsra való. Kabinunkban a gyermekek 7 éves kor alatt nem használhatják a jakuzzit, de 7 éves kor felett is csak folyamatos szülői felügyelettel vehetik igénybe és csak saját felelősségre. (Kérjük bent tartózkodásuk esetén körültekintően állítsák be a hőmérsékletet.) Fokozottan legyenek figyelemmel arra, hogy a gyerekek szervezete másképp működik, mint a felnőtteké: sokkal hamarabb felmelegszik, és nehezebben is adja le a felvett hőt, aminek rosszullét, ájulás is lehet a következménye. Minél kisebb a gyerek, annál szigorúbban kell venni az időkorlátot: az egyszeri 5-15 percet gyermekek esetében ne lépjék túl.

A fenti szabályok megszegésével okozott esetleges károkat (pl. a jakuzzi vízének beszennyezése esetén a tisztítás és újra töltés költségét) a Vendég köteles megfizetni. 

A fentiektől függetlenül, amennyiben a Vendég a tartózkodása alatt a jakuzzi ismételt újra töltését, tisztítását kéri, annak díja 15.000,- Ft/alkalom.  

8. Természetbarát kabin és a tisztítóeszközök használata

Kéjük vendégeinket, hogy a kikészített tisztítószereken kívül más szereket ne használjanak a Kabinban töltött idejük alatt, ugyanis a különleges természetközeli elhelyezkedésből kifolyólag a szennyvíz elvezetése egy kifejezetten természetbarát rendszer útján történik. Ez a rendszer azonban érzékeny, az általunk is bekészített tisztító szerek használatával tud megfelelően működni. Köszönjük együttműködésüket.

Hosszabb tartózkodás esetén a takarítás hetente egyszer ágynemű és törölköző cserével történik, azonban ennél gyakoribb (akár napi) takarítás előzetes megbeszélés és felár ellenében igényelhető.

9. A vendég felelőssége 

A Vendég a szálláshely szolgáltatást a teljes tartózkodási idő alatt a saját felelősségére veszi igénybe és teljeskörű felelősséggel tartozik a többi vendég és azok magatartásának vonatkozásában is. Kiemelten igaz ez a lépcsők, a létrán keresztül megközelíthető galéria, valamint a háló használata esetében. (csak saját felelősségre és rendeltetésszerű használat mellett)

10. Rongálás és károkozás

a) Értékeik megőrzése érdekében kérjük, hogy a kaput és a házat mindig zárják.

A Szolgáltató nem felel

  • a Vendég által saját maga okozott károkért,
  • a vis major következtében bekövetkezett károkért,
  • a Kabin szobáiban, illetve a parkolóban hagyott személyes tárgyakért, értéktárgyakért, készpénzért. A Vendég a Szolgáltatás igénybevétele során a szálláshely területén a személyes tárgyairól, értékeiről saját felelősségére köteles gondoskodni, azokat megóvni, megőrizni. A Szolgáltató ezekért csak akkor felelős, ha a dolgot megőrzésre kifejezetten átvette, vagy a kár olyan okból következett be, amelyért az általános szabályok szerint felelősséggel tartozik – ennek bizonyítási kötelezettsége a Vendéget terheli. A Vendég köteles az őt ért kárt haladéktalanul jelenteni a Szolgáltatónak, és minden szükséges adatot rendelkezésére bocsátani, amely ahhoz szükséges, hogy a káreset körülményei tisztázhatóak legyenek, illetve amelyek egy esetleges szabálysértési, vagy büntető eljáráshoz szükségesek.

Szolgáltatóként mindent megteszünk vendégeink biztonságában biztosítása érdekében, azonban a Kabinban, illetve a parkolóban lévő személyes vagyontárgyaikért, valamint a ház és környezete nem rendeltetésszerű használatából eredő személyi sérülésekért, illetve a házban keletkezett károkért felelősséget nem tudunk vállalni.

b) A Vendég az általa a Szolgáltatónak, vagy harmadik személynek okozott károkért köteles helytállni. (A Vendég vagy kísérője, vagy ezen személyek bármelyikének felügyelete alá tartozó személyek által elkövetett károkozás esete.) A Vendég kártérítési kötelezettsége akkor is fennáll, ha a károsult kárának megtérítését közvetlenül a szolgáltatótól jogosult követelni.

A Vendéget a fentiek alapján kártérítési felelősség terheli a Szolgáltató irányába az általa a Kabinban vagy annak felszereléseiben okozott károkért. A károkozást a Vendég köteles a Szolgáltató felé haladéktalanul jelezni. Amennyiben a káresetről a Szolgáltató a fentiek ellenére nem a Vendég jelzése útján értesül, az okozott kárról a Szolgáltató fényképet készít, melyet eljuttat a kár okozójához. A kártérítés összege a kár jellegétől függ, melyet a Szolgáltató, vagy képviselője határoz meg. A kár okozója, illetve a Szerződő fél (Vendég) egyetemlegesen kötelesek megfizetni a Szolgáltató felé az okozott kárt.

11. Biztonsági kamera használata

Kizárólag vagyon és balesetvédelmi okokból az ingatlan külső területe biztonsági kamerával van ellátva. A Vendég az ingatlan területére történő belépéssel hozzájárul, hogy róla felvétel készüljön. A felvételeket az elektronikus rendszer 1 hónapig tárolja, utána automatikusan törlésre kerül.

12. Panasz benyújtása

A Vendég jogosult a Szolgáltatóval vagy a szolgáltatással szemben panaszt tenni a szálláshelyen tartózkodás időtartama alatt. A szálláshelyről történt távozás után ezen joga megszűnik. A Szolgáltató köteles az írásban tett panaszt kivizsgálni és annak indokolt elhárítása érdekében a szükséges és ésszerű lépéseket megtenni. A panaszok jogosságának elbírálásához a Vendég köteles a panaszával kapcsolatos körülményeket teljes körűen előadni. A felek közötti esetleges vita kialakulása esetén a Szolgáltató törekszik azokat a feleket kölcsönösen kielégítő módon megoldani. A panaszt elutasító álláspontját a Szolgáltató indokolni köteles.

13. A szolgáltatás-nyújtás visszautasítása

A Szolgáltató jogosult a szolgáltatás-nyújtást megtagadni (visszautasítani) vagy azt felmondani, ha a Vendég

  • nem rendeltetésszerűen használja a Kabint, illetve az általa biztosított szolgáltatásokat,
  • a berendezést vagy egyéb tárgyakat megrongálja,
  • a házirend szabályait súlyosan megszegi (pl. dohányzik a Kabinban) vagy magatartásával a többi vendéget zavarja,
  • mások épségét veszélyeztető magatartást tanúsít,
  • fertőző betegségben szenved,
  • kábítószer befolyása alatt áll,
  • bármely egyéb olyan magatartást tanúsít, amely alapján a szolgáltatás-nyújtás ésszerűen nem elvárható Szolgáltatótól (pl. a Szolgáltatóval durván viselkedik, alkohol befolyása alatt áll, fenyegető, sértő, vagy más módon elfogadhatatlan magatartást tanúsít).

A fenti esetekben a Szolgáltató a le nem töltött éjszakákra jutó foglalási díj megtartására jogosult.

Vis major esetén a le nem tölthető éjszakákra jutó foglalási díj összege visszafizetésre kerül a Vendég részére. (vis major: feleken kívül álló okok, amely felett sem a szolgáltató, sem a Vendég nem bír (pl. kormányzati korlátozás, tűz, tartós áramhiány esete)

14. Elhelyezési kötelezettség

Amennyiben a Szolgáltató a visszaigazolt szolgáltatást saját hibájából nem tudja biztosítani (pl. túlfoglalás), úgy köteles a Vendég hasonló vagy magasabb szolgáltatási színvonalon (kategória) történő elhelyezéséről gondoskodni és annak esetleges többletköltségeit megfizetni. Amennyiben a Szolgáltató ezen kötelezettségének maradéktalanul eleget tesz és Vendég a számára felajánlott helyettesítő szálláslehetőséget elfogadta, úgy a Vendég utólagos kártérítési igénnyel nem élhet.

A Szolgáltató a szállásfoglalást vis major esetén kártérítés nélkül lemondhatja, a foglalási díj haladéktalan, teljes visszafizetése mellett. Ekkor a szerződés megszűnik.

15. Személyazonosság ellenőrzése és adatkezelés

Szolgáltató jogosult a szolgáltatás igénybevételéhez való jogosultság ellenőrzése érdekében a Vendég(ek) személyazonosságának ellenőrzésére.

A Szolgáltató szállásadóként – jogszabályi kötelezettségénél fogva – köteles minden vendég személyazonosításra alkalmas okmányát kártyaolvasó alkalmazással érkezéskor regisztrálni a VIZA rendszerbe. A Kabin elfoglalásának előfeltétele, hogy minden vendégnél (kiskorúakat is beleértve) legyen érvényes személyazonosításra alkalmas okmány (személyi igazolvány, útlevél, esetleg jogosítvány). Amely vendégnél nincs személyazonosításra alkalmas okmány, attól meg kell tagadnunk a szállásadást. Amennyiben emiatt nem kerül a szállás elfoglalásra, azt lemondásnak tekintjük, és ez esetben a foglalási díj teljes összegét felszámítjuk.

Grafit Kabin védjegy

A Vendég tudomásul veszi, hogy a „Grafit Kabin” a tulajdonos kizárólagos szellemi és szerzői jogi tulajdonát képező védjegye. Felhasználásához a Szolgáltató előzetes, kifejezett írásbeli hozzájárulása szükséges. Kifejezett felhatalmazás hiányában tilos a védjegy másolása, rögzítése vagy bármely formában történő jogosulatlan felhasználása, és a felhasználó jogi felelősségét vonja maga után.

A felek jó hírnevének tiszteletben tartása

A Vendég és a Szolgáltató egymás iránti kölcsönös tisztelettel járnak el és az együttműködésük időtartama alatt tartózkodnak minden olyan magatartástól vagy kijelentéstől, amely a másik fél jó hírnevét sérti vagy sértheti.

Ügyfélszolgálat

Szolgáltató üzemeltetőjének elérhetőségei

cím: 1133 Budapest, Bessenyei utca 8-10.

telefon: +36 30 947 7339

e-mail: hello@grafitkabin.com (a Vendégekkel való kapcsolattartásra szolgáló elektronikus levelezési cím) 

Szolgáltató a fent megjelölt elérhetőségeken tart fenn ügyfélszolgálatot, továbbá ezen elérhetőségeken lehet panasz- vagy egyéb bejelentéssel élni.

A Vendég kijelenti, hogy az Általános Szerződési Feltételekben foglaltakat megismerte, azokat tudomásul vette és ezen feltételeket kifejezetten elfogadja.